Gijs Jorna en Nimir Abdel-Aziz in actie tijdens het voorbije WK volleybal
NOS Sport

Weer A-status voor volleyballers na succesvol protest

De Nederlandse volleyballers komen na een succesvol protest alsnog in aanmerking voor de A-status bij NOC*NSF. De Nederlandse volleybond was het niet eens met de negende plaats van Oranje in de eindstand van het WK en diende daarom een protest in. Nu de wereldvolleybalbond FIVB Nederland in het gelijk heeft gesteld, kunnen de volleyballers dus toch aanspraak maken op de A-status.

De negende plaats was aanvankelijk niet voldoende voor Oranje omdat NOC*NSF een plek bij de beste acht eist. Oranje voldeed op basis van het aantal behaalde WK-zeges en -punten echter wel aan die criteria en werd in de herziene eindstand op de achtste plaats gezet.

Extra ondersteuning

De sportkoepel zal de volleybalploeg tot en met het EK van 2019 financieel ondersteunen.

Ook maken de sporters aanspraak op betere trainingsvoorzieningen, medische begeleiding, een lease-auto en verzekeringen. De Nederlandse volleybalbond betaalt vele faciliteiten nu nog uit eigen zak.

Na het EK wordt er gekeken of NOC*NSF de 'Lange Mannen' ook richting de Spelen van 2020 zal bijstaan. De volleyballers verloren hun A-status na het EK van 2007.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl