NOS Sport

Na onrustige nacht verslaan volleybalvrouwen ook Kameroen

Volleybalvrouwen verslaan op WK ook Kameroen

De Nederlandse volleybalsters hebben op de WK in Japan na een onrustige nacht met een zware tyfoon ook hun derde groepsduel in winst omgezet. De ploeg van coach Jamie Morrison zette Kameroen aan de kant met 3-0 (25-16, 26-24, 25-18).

Oranje is met drie overwinningen uit drie duels - eerder werd er knap gewonnen van Duitsland en Japan - koploper in Groep A. De beste vier landen plaatsen zich voor de tweede ronde.

Stand in Groep A

Nederland 3-8
Duitsland 3-6
Japan 2-4
Mexico 2-3
Kameroen 3-3
Argentinië 3-0

Kameroen maakte de eerste twee punten, maar vooral dankzij Celeste Plak stelde Oranje snel orde op zaken. In de tweede set kwam het atletische Kameroen met prima punten en veel servicedruk op 5-9, maar het speelde te wisselvallig om die marge te kunnen verzilveren.

In de derde set was Oranje gelijk vanaf het begin scherp in de service en in de blokkering. Na de bijna drie uur durende thriller tegen Japan werd Kameroen in minder dan anderhalf uur aan de kant gezet.

Tyfoon houdt volleybalsters wakker

Een zware tyfoon in Yokohama had de volleybalsters 's nachts wakker gehouden. "Ik heb dit niet eerder meegemaakt. Onze hotelkamers bewogen twintig centimeter heen en weer", zei bondscoach Morrison. "Ik had het gevoel dat ik in een zeilboot zat op een ruige zee."

"Het ging goed vandaag", vertelde Celeste Plak na de wedstrijd. Kameroen was op papier een mindere tegenstander en daarom moesten de volleybalvrouwen waken voor onderschatting. "In de tweede set lieten we ze, tegen de afspraak in, terugkomen. Maar in de derde set konden we het weer oppakken en zakelijk afmaken."

Ook Plak had minder goed geslapen dan normaal. "Het leek alsof we op een cruiseschip zaten. Dat was wel een vreemde ervaring." Bang zijn ze in ieder geval niet geweest. "Het is goed als een gebouw beweegt. als het strak zou staan, breekt een gebouw."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl