Brandley Kuwas is de gevierde man na zijn vroege goal

Heracles blijft in topvier na bliksemstart tegen Emmen

Het verrassende Heracles Almelo blijft meedraaien in de top van de eredivisie. De ploeg van trainer Frank Wormuth won na twee treffers in de eerste tien minuten met 2-1 van FC Emmen en steeg daarmee voorlopig naar de derde plaats.

Later vandaag kan Feyenoord nog wel langszij komen als het weet te winnen van Vitesse.

De openingstreffer viel al na zes minuten en kwam op naam van Brandley Kuwas. De aanvaller, die vorig jaar nog gesprekken voerde met bondscoach Ronald Koeman, is sinds 14 september officieel international voor Curaçao.

Sindsdien moest Kuwas twee duels toekijken vanaf de bank. Zijn terugkeer in de basis vierde hij met zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Topscorer Peterson

Veel tijd om te vieren kreeg Kuwas niet, want een minuut later lag de bal alweer in het net. Dit keer was het Kristoffer Peterson die op aangeven van Kuwas alweer zijn achtste treffer in dit nog prille seizoen liet aantekenen.

Kristoffer Peterson schiet de 2-0 binnen voor Heracles
  • ANP
    Heracles-coach Wormuth spreekt de geblesseerde Niemeijer moed in
    Anco Jansen stuurt Heracles-doelman Blaswich de verkeerde kant op

Na dat flitsende begin verdween het temp uit de wedstrijd. Na 35 minuten schrok het publiek op toen Reuven Niemeijer, nota bene huurling van Heracles, hard met zijn hoofd in botsing kwam met Heracles-doelman Blaswich.

Niemeijer werd lang verzorgd op het kunstgras en moest uiteindelijk per brancard van het veld.

Kort voor rust kreeg zijn vervanger, Jafar Arias nog een dot van een kans op de aansluitingstreffer, maar de invaller schoot van dichtbij op Blaswich. Ook stond de Duitse goalie paraat op een ziedend schot van Glenn Bijl.

Emmen heer en meester

In de tweede helft was Emmen heer en meester tegen het nonchalante Heracles, maar de vele mogelijkheden waren niet aan de Drentse aanvallers besteed.

Halverwege de tweede helft kwam de aansluitingstreffer er toch. Heracles-verdediger Bart van Hintum beging een domme overtreding op Anco Jansen. Na kort beraad met de video-arbiter mocht Jansen zelf aanleggen vanaf elf meter en schoot raak: 2-1.

In de slotfase bleef Emmen drukken, maar de verdiende gelijkmaker kwam er niet. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Dabney dos Santos een opgelegde kans om er nog 3-1 van te maken, maar hij vergat een hoek uit te kiezen en stuitte op doelman Kjell Scherpen.