Over vier jaar in Nederland?
NOS Sport

Volleybalbond wil WK naar Nederland halen

Wie de Nederlandse volleybalvrouwen dit WK in actie wil zien, dient het vliegtuig te pakken naar Japan. Als het aan de Nevobo ligt is dat over vier jaar veel gemakkelijker. De bond heeft zich officieel kandidaat gesteld om het vrouwen-WK van 2022 te organiseren.

Als de mondiale volleybalfederatie FIVB Nederland het WK gunt, zou dat een primeur betekenen. Nooit eerder waren de Nederlandse zalen decor van een wereldkampioenschap.

In 2015 vond wel een succesvol WK beachvolleybal in Nederland plaats, waardoor Nevobo zich kansrijk acht ook het zaalkampioenschap te mogen organiseren.

Spektakel beloofd

Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam zijn normaal gesproken de aangewezen speelsteden, waarbij de finale in de Gelderse hoofdstad zal worden afgewerkt.

Nevobo-voorzitter Peter Sprenger belooft mogelijke bezoekers waar voor hun geld. "De fan die tijdens het WK 2022 naar het stadion komt, bezoekt niet een reguliere sportwedstrijd, maar een waar volleybalfestival. In de unieke speellocaties krijgen de bezoekers een ervaring die ze nooit zullen vergeten."

De FIVB maakt voor 12 november bekend welk land het WK mag organiseren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl