NOS SportAangepast

Opmerkelijk einde voor Oranje aan WK judo, ziet ook Poetin

Opmerkelijk einde voor Oranje aan WK judo, ziet ook Poetin

Nederland heeft op de laatste dag van de WK judo in Bakoe geen vierde medaille aan zijn totaal kunnen toevoegen. In de landenwedstrijd werd in de herkansing met 4-2 verloren van gastland Azerbeidzjan. Oranje eindigde daardoor als zevende.

Het was een opmerkelijke confrontatie. Allereerst omdat de president van Azerbeidzjan, Ilham Aliyev, samen met de Russische president Vladimir Poetin plaats had genomen op de tribune, maar ook omdat de onderlinge duels opzien baarden.

David versus Goliath

Zo stapte Sanne van Dijke 'uit vrije wil' de mat op tegen een zwaargewicht die veel groter en zwaarder is dan zij. De bedoeling was Irina Kindzerska moe te maken en dan toe te slaan, maar Van Dijke was volledig kansloos.

In de derde wedstrijd belandde Dewy Karthaus in de langste partij van dit WK. Ze stond ruim twaalf minuten op de mat tegen Ichinkhorloo Moenchtsjedev. Uitgeput moest ze een nederlaag incasseren.

Ook Sam van 't Westende en Noël van 't End verloren. Roy Meyer en Juul Franssen wonnen hun wedstrijd.

Noord- én Zuid-Korea zitten Oranje dwars

Eerder op de dag had Nederland in de eerste ronde met 4-1 gewonnen van Oezbekistan en in de kwartfinales met 4-1 verloren van een opvallende tegenstander: het verenigde team van Noord- en Zuid-Korea.

Het verenigde team van Noord- en Zuid-Korea

Nederland heeft dit WK boven verwachting gepresteerd. De doelstelling was twee medailles, maar de teller eindigde op drie.

Guusje Steenhuis pakte zilver in de klasse tot 78 kilogram voor Marhinde Verkerk, die brons veroverde. En Juul Franssen haalde in de klasse tot 63 kilogram ook brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl