NOS Nieuws

Wekdienst 27/9: Erdogan bezoekt Duitsland en toewijzing EK voetbal 2024

Goedemorgen! De Turkse president Erdogan reist naar Duitsland voor een staatsbezoek en de UEFA wijst het EK voetbal 2024 toe. Toevallig: die strijd gaat tussen Duitsland en Turkije.

De dag begint bewolkt maar gedurende de ochtend wordt het overal zonnig. Bij een matige zuidwestenwind wordt het 20 tot 23 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Een commissie van de Amerikaanse Senaat verhoort Christine Ford, de vrouw die kandidaat-rechter voor het Hooggerechtshof Kavanaugh ervan beschuldigt haar begin jaren 80 seksueel te hebben misbruikt.
  • Tweede Kamer-voorzitter Arib geeft het startschot voor de viering van honderd jaar algemeen kiesrecht.
  • De UEFA stemt over de toewijzing van het EK Voetbal 2024. Wordt het Duitsland of Turkije?
  • De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is op staatsbezoek in Duitsland.
  • De 38ste editie van het Nederlands Film Festival begint. Vandaag krijgt actrice Monique van de Ven daar een oeuvreprijs.

Wat heb je gemist?

Er komt een landelijk telefoonnummer voor mensen die zich zorgen maken over iemand die verward gedrag vertoont. Dat nummer moet dag en nacht bereikbaar zijn. Wie het belt, krijgt zorgprofessionals van een speciaal meld- en adviespunt in zijn eigen regio aan de lijn. Buren, familie en anderen die worden geconfronteerd met verward gedrag bellen nu vaak het alarmnummer 112, maar daar horen deze meldingen niet thuis.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een Amsterdamse woning die binnenkort wordt verhuurd is zo populair dat er bij de bezichtiging een rij van tientallen meters stond. Volgens AT5 waren bijna vijftig mensen afgekomen op het kijkuurtje. Het gaat om een driekamerappartement aan de Sarphatistraat van 70 vierkante meter dat 1000 euro per maand kost. De woning wordt voor maximaal twee jaar verhuurd.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl