Renato Sanches baalt

Eerste puntenverlies Bayern München, ondanks treffer Robben

Bayern München heeft in zijn vijfde duel van het seizoen zijn eerste punten verspeeld in de Bundesliga. Een week voordat Ajax in de Champions League te gast is in München, werd het tegen buurman FC Augsburg 1-1.

Voor rust resulteerde het overwicht van Bayern nog niet in succes. Een door Philipp Max van richting veranderd schot van Thomas Müller schampte de paal en ook Sandro Wagner, Renato Sanches en Serge Gnabry benutten hun kansen niet.

Arjen Robben viert de 1-0 tegen FC Augsburg

Na de rust brak Arjen Robben met zijn 98ste Bundesliga-treffer de ban, nadat Gnabry de bal breed op hem had gelegd.

Bayern bleef sterker, maar in de slotfase viel toch de 1-1. Na mistasten van doelman Manuel Neuer zette Jeffrey Gouweleeuw voor en werkte Felix Götze - het broertje van Mario - de bal met de borst in het doel.

Fans van Werder Bremen protesteren

Davy Klaassen rukte met Werder Bremen op naar de tweede plek na een 3-1 thuiszege op Hertha BSC. Voor de bezoekers scoorde de Nederlandse jeugdinternational Javairo Dilrosun.

Schalke 04 verloor voor de vijfde keer op rij, ditmaal met 1-0 bij SC Freiburg. Hoffenheim zegevierde met 3-1 bij Hannover 96. Joshua Brenet (ex-PSV) opende de score.

Woensdag staan de resterende vijf wedstrijden op het programma.