Michael Korrel (in het wit) in actie tijdens de WK judo in Bakoe
NOS Sport

Judoka Korrel verlaat WK met lege handen

Michael Korrel heeft geen medaille overgehouden aan de WK judo in Bakoe. In de herkansingen van de klasse tot 100 kilogram was de Japanner Aaron Wolf met waza-ari te sterk voor de 24-jarige judoka. Korrel eindigde uiteindelijk als zevende.

Korrel was veroordeeld tot de herkansingen, omdat hij eerder op de dag verloor in de kwartfinales. De 24-jarige judoka was bezig aan een sterk WK-optreden, maar verloor verrassend op waza-ari van de Zuid-Koreaan Guham Cho.

"Ik begon echt goed vandaag", vertelde Korrel na de herkansingen. "Ik deed mijn opdracht, maar blijkbaar geloofde ik daar niet genoeg in. En dan word ik verrast. Ik moest hem gewoon dwars over de mat heen trekken, maar ik liet hem glippen."

Korrel: 'Er is werk aan de winkel'

Na een bye in de eerste ronde, won Korrel in Bakoe twee keer met ippon in de tweede (van de Zweed Joakim Dvarby) en derde ronde (Bojan Dosen uit Servië).

Korrel: "Ik verwijt mezelf uiteindelijk niet zoveel. Jammer dat ik het twee keer uit mijn handen liet glippen. Er is wel echt werk aan de winkel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl