Guusje Steenhuis in actie op de WK judo

Steenhuis en Verkerk naar halve finales WK judo, herkansingen voor Korrel

Guusje Steenhuis en Marhinde Verkerk (beiden uitkomend in de klasse tot 78 kilogram) hebben de halve finales bereikt van de WK judo. Michael Korrel (in de klasse tot 100 kilogram) is veroordeeld tot de herkansingen in Bakoe.

De 25-jarige Steenhuis is bezig aan een ijzersterk WK in de klasse tot 78 kilogram. In de kwartfinales won ze op overtuigende wijze met ippon van Katie Jemima Yeats-Brown uit Groot-Brittannië.

Steenhuis en Verkerk naar laatste vier op WK judo

Eerder had Steenhuis, die als eerste is geplaatst in Bakoe, in de derde ronde slechts 20 seconden nodig om een ippon op het scorebord te zetten. Ze won van de Hongaarse Evelin Salanki.

Ook de eerste partij van de dag was een goede voor Steenhuis. Ze won met waza-ari van de Zuid-Koreaanse Jeongyun Lee.

Verkerk wint met houdgreep

Marhinde Verkerk had twee keer de golden score nodig om de halve finales te halen in Bakoe. In de kwartfinales kreeg ze Aleksandra Babintseva uit Rusland na bijna vijf minuten judoën in de houdgreep, waardoor de Russin moest aftikken.

Concentratie bij judoka Marhinde Verkerk

De partij daarvoor ging het iets makkelijker. Ze won met ippon (houdgreep) van de Portugese Patricia Sampaio. In de tweede ronde had Verkerk, die in de eerste ronde een bye had, tegen de Duitse Luise Malzahn ook de golden score nodig om met waza-ari te winnen.

Nog kans op brons voor Korrel

Korrel, die uitkomt in de klasse tot 100 kilogram, verloor in de kwartfinales van de Zuid-Koreaan Guham Cho. De 24-jarige judoka was bezig aan een sterk WK-optreden, maar verloor verrassend op waza-ari van Cho.

Korrel naar herkansingen op WK judo

Na een bye in de eerste ronde, won Korrel twee keer met ippon in de tweede (van de Zweed Joakim Dvarby) en derde ronde (Bojan Dosen uit Servië). Dinsdagmiddag judoot Korrel de herkansingen, hij maakt nog kans op een bronzen medaille in Bakoe.

De herkansingen en (halve) finales staan vanaf 14.00 uur (Nederlandse tijd) op het programma in Bakoe. Korrel treft de Japanner Aaron Wolf. Steenhuis judoot tegen Zhenzhao Ma uit China en Verkerk treft de Japanse Shori Hamada.