Volleyballers sluiten succesvol WK af met nederlaag

De Nederlandse volleyballers hebben het succesvol verlopen WK afgesloten met een nederlaag tegen gastland Italië: 1-3 (16-25, 25-20, 27-25, 25-15). Oranje wist al dat het uitgeschakeld was, omdat Rusland daarvoor had gewonnen van Finland.

Nederland deed na zestien jaar weer eens mee aan een WK. En hoe. Met sensationele overwinningen op olympisch kampioen Brazilië en topland Frankrijk maakte Oranje naam. "De puzzel klopte dit WK", zei bondscoach Gido Vermeulen al voor het laatste duel.

De Italianen waren al verzekerd van de volgende groepsfase en traden in Milaan niet met hun sterkste ploeg aan. In de eerste set wist Nederland daar volop van te profiteren. Vooral het blok stond als een huis en binnen 24 minuten was de set binnen.

Oranje verspeelt voorsprong

In het vervolg raakten de Italianen wat beter op elkaar ingespeeld en had de ploeg van Vermeulen het lastig. In de derde set verspeelde Oranje nog een grote voorsprong en die klap kwam het niet meer te boven.