Dick Advocaat is terug in de eredivisie
NOS Voetbal

Van Persie: 'Ik vrees dat Advocaat nog een aantal jaartjes doorgaat'

Hoewel hij op 70-jarige leeftijd zijn - zoveelste - comeback maakte in het profvoetbal, denkt Dick Advocaat dat hij best zonder kan. "Ik heb me die periode tot FC Utrecht helemaal niet verveeld."

De oude rot in het vak plaatst echter direct een kanttekening bij zijn eigen opmerking. "Het probleem is alleen: als er dan iets komt en ik vind het leuk, dan ga ik weer twijfelen."

Dat 'iets' kwam, waarop Advocaat ging twijfelen en zondag weer als vanouds druk coachend langs de zijlijn stond, op bezoek bij Feyenoord in De Kuip.

Volleybal en Bertens

Omdat hij het leuk vindt om met mensen te werken, niet omdat hij alleen maar met voetbal bezig is, bezweert Advocaat. "Ik vind andere sporten ook leuk."

Welke dan? "De overwinning van de volleyballers van de week, fantastisch. En tennis, Kiki Bertens, dat soort dingen. Nee, ik verveel me niet."

Robin van Persie kent Advocaat goed uit hun gezamenlijke tijd bij Fenerbahçe en - kort - het Nederlands elftal. Hoewel de Feyenoord-aanvoerder zijn oude trainer "fantastisch" noemt, gaat hij niet zomaar mee in het beeld dat Advocaat nu van zichzelf schetst.

Robin van Persie kent Dick Advocaat als een voetbaldier

Van Persie: "In Istanbul was hij in zijn vrije tijd alleen maar voetbal aan het kijken. Dat is hoe ik hem ken. Ik denk ook niet dat dit zijn laatste job is, haha. Ik vrees dat hij nog een aantal jaartjes doorgaat."

Wie Advocaat bezig zag in Rotterdam is geneigd zich bij die laatste woorden aan te sluiten. De drive is nog volop aanwezig bij de trainer, die donderdag 71 wordt.

Dat was ook Giovanni van Bronckhorst niet ontgaan. "Ik ken hem door en door, vanaf mijn zeventiende. Het is nog steeds dezelfde Advocaat, met heel veel passie voor zijn vak, voor voetbal."

En voor volleybal, Kiki Bertens en "dat soort dingen", dus. Als je Advocaat zelf mag geloven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl