Harry Kane in duel met Beram Kayal

Spurs winnen weer eens, Liverpool nog ongeslagen aan kop

Na drie nederlagen op rij weet Tottenham Hotspur weer wat winnen is. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion won de ploeg uit Londen met 2-0.

Zonder doelman Michel Vorm, die vanwege een knieblessure ontbrak, begonnen de Spurs inspiratieloos aan het duel. Vlak voor rust kregen de bezoekers een penalty toegekend na een handsbal van spits Glenn Murray. Harry Kane schoot zijn ploeg met zijn derde treffer van het seizoen op een 0-1 voorsprong.

De ploeg van Mauricio Pochettino begon vervolgens nauwelijks beter aan de tweede helft. Het was zelfs Brighton dat een paar grote kansen mocht noteren. Maar door onnauwkeurigheid in de afwerking bleven de Spurs op voorsprong.

Een kwartier voor tijd was het Eric Lamela die na een voorzet van Danny Rose aan alle onzekerheid een einde maakte. In blessuretijd scoorde Anthony Knockaert weliswaar nog de 1-2, maar de aansluitingstreffer kwam te laat om de Spurs nog in de problemen te brengen.

Ex-eredivisie

Bij Brighton stond oud-PSV'er Davy Pröpper negentig minuten binnen de lijnen. Jürgen Locadia en voormalig AZ-speler Alireza Jahanbakhsh kwamen als wisselspelers in het veld.

Door de overwinning stijgt Tottenham Hotspur naar de vijfde plek.

Shaqiri viert de 1-0 tegen Southampton

Liverpool wist eerder op de middag zijn zesde duel van het Premier League-seizoen in winst om te zetten. De Reds, met Nederlanders Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, boekten eerder deze week al overwinningen op Tottenham Hotspur en Paris Saint-Germain. Tegen Southampton sloten ze met een 3-0 overwinning een perfecte week af.

Liverpool kwam op Anfield door defensief geklungel achterin bij Southampton al snel op voorsprong. Een schot van Xherdan Shaqiri, die zijn debuut in de basis maakte voor Liverpool, werd in eerste instantie nog gered door Southampton-keeper Alex McCarthy, maar de bal kwam vervolgens tegen Wesley Hoedt aan waardoor die alsnog in het doel viel.

Nog binnen het half uur maakte Joel Matip met een knappe kopbal vanuit een corner de 2-0 voor de ploeg van Jürgen Klopp. Vlak voor rust maakte Mohamed Salah vervolgens aan alle illusies van Southampton definitief een eind. De Egyptenaar tikte de bal van dichtbij simpel in het doel nadat Shaqiri een vrije trap tegen de lat schoot.

Van Dijk eraf

Tien minuten na rust moest Van Dijk zich laten vervangen vanwege een ribblessure. Het deerde Liverpool niet, de ploeg bleef de beste kansen krijgen, zag nog een doelpunt van Salah afgekeurd worden en bleef gemakkelijk overeind.

Liverpool blijft door de overwinning ongeslagen bovenaan in de Premier League met 18 punten uit 6 wedstrijden.

Sergio Aguero viert de 0-1

Ook Manchester City kende een gemakkelijke middag. De ploeg van Josep Guardiola had wat goed te maken na het midweekse verlies tegen Olympique Lyon in de Champions League. De regerend kampioen won in Wales met 5-0 van Cardiff City.

Het duel werd door doelpunten van Sergio Agüero, Bernardo Silva en Ilkay Gündogan voor rust al beslist. Na rust bracht invaller Riyad Mahrez met zijn eerste twee doelpunten voor City de eindstand op 0-5.

City blijft door de ruime overwinning in Wales in het spoor van koploper Liverpool. De Citizens hebben een achterstand van 2 punten en bezetten met 16 punten de tweede plek.

Een speciaal moment was er voorafgaand aan de wedstrijd Manchester United-Wolverhampton Wanders. Sir Alex Ferguson bezocht voor het eerst een wedstrijd van zijn oude club op Old Trafford nadat hij in mei was getroffen door een hersenbloeding. De Schot kreeg van het publiek in het stadion een staande ovatie.

Domper

Veel viel er echter niet te genieten voor Ferguson. Hoewel de Braziliaan Fred met zijn eerste treffer in het shirt van United zijn ploeg al binnen twintig minuten op voorsprong zette, zorgde Joao Moutinho met een treffer in de tweede helft uiteindelijk voor een verrassend gelijkspel: 1-1.

Voor United-coach José Mourinho is het, na twee eerdere verliespartijen, alweer het derde puntenverlies van dit seizoen. United staat inmiddels op de vijfde plek, 8 punten achter Liverpool.

Pogba is vol ongeloof na nieuw puntenverlies

Overige Nederlanders

Terence Kongolo en Rajiv van La Parra verloren met hun ploeg Huddersfield Town met 3-1 van Leicester City. Watford kwam met Daryl Janmaat in de basis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het Fulham van Timothy Fosu-Mensah.

Bournemouth, met Nathan Aké, kende met een 4-0 nederlaag tegen Burnley een vervelende middag en Crystal Palace speelde met Patrick van Aanholt doelpuntloos gelijk tegen Newcastle United.