NOS Nieuws

Republikein middelpunt in pijnlijk campagnespotje

Het is misschien wel het meest pijnlijke campagnefilmpje uit de Amerikaanse Congresverkiezingen dit jaar.

Het lijkt eenvoudig genoeg: bezorgde burgers vertellen waarom ze het niet eens zijn met afgevaardigde Paul Gosar. Maar het venijn zit in de laatste 18 seconden van het spotje.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

In eerste instantie lijkt er weinig opvallends aan de beelden. Totdat blijkt dat Grace, David, Jennifer, Tim, Joan en Gaston óók Gosar heten. Het zijn broers en zussen van de Republikeinse politicus.

Paul Gosar is de oudste van tien kinderen. Hij heeft volgens CNN nog niet gereageerd op de campagne van zijn Democratische tegenstander, die gisteren werd gelanceerd.

Soros

Gosar heeft volgens de zender een lange geschiedenis van controversiële opmerkingen. Zo zou hij de complottheorie verspreiden dat de demonstratie van extreem-rechts vorig jaar in Charlottesville door links en de Hongaars-Amerikaanse zakenman George Soros was gecreëerd.

In een andere video leggen de broers en zussen uit waarom ze zich zo publiekelijk tegen hun broer uitspreken. "Dit is voor geen van ons makkelijk. We moeten opstaan voor onze goede naam", zegt David bijvoorbeeld.

"Ik denk dat onze broer veel van de normen en waarden die we thuis hadden, heeft verraden," vertelt Joan. "Ik kan niet langer meer stil zijn", vult zus Grace aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl