NOS Voetbal

Kuwas geniet van succes Heracles, maar baalt als bankzitter

Getergde Kuwas: 'Moeilijk te zeggen hoe goed Heracles is'

Hij geldt als een van de grote smaakmakers van Heracles Almelo, maar onder de nieuwe Duitse trainer Frank Wormuth is hij op dit moment geen zekerheidje in de basis.

Brandley Kuwas zat vorige week bij de zege op sc Heerenveen (5-3) op de bank en vrijdag, thuis in het ruim gewonnen (4-0) duel met De Graafschap, was dat in eerste instantie ook zijn plek. Als invaller vond hij wel weer het net.

Brandley Kuwas op de bank

Gelijk met Ajax

De prestaties van Heracles Almelo in het begin van de competitie zijn opvallend. Onder Wormuth won de ploeg al vier competitiewedstrijden, heeft Heracles in elk geval tot zondag hetzelfde puntenaantal als nummer twee Ajax en scoorde het in zes duels al zeventien keer.

"Dit team is goed op elkaar ingespeeld", keek Kuwas na de zege op De Graafschap naar het succes van de provincieclub. "Ik ben zeker blij met deze reeks en de positie die we bezetten, maar het is nooit fijn om op de bank te beginnen."

Osman over succes Heracles: 'Publiek verwennen met mooi voetbal'

Tegen Heerenveen zat Kuwas nog op de bank omdat hij net terug was van een interland met Curaçao. Silvester van der Water kreeg vrijdag tegen De Graafschap echter opnieuw de voorkeur en daar baalde Kuwas flink van. "Logisch, je wilt altijd spelen. De trainer heeft de keuze gemaakt mij niet te laten spelen. Ik accepteer dat niet. Ik moet hard werken om er weer in te komen."

Zijn teamgenoot Mohammed Osman had wel een basisplaats en zag dat de eerste helft tegen De Graafschap niet goed was. "Zo'n eerste helft kan eigenlijk niet. In de tweede helft zag je dat er veel combinatie en roulatie in ons elftal zit. We moeten leren van onze slechte momenten en proberen het publiek te verwennen met mooi voetbal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl