Voetbalsters Twente en Ajax in evenwicht, Excelsior Barendrecht nieuwe koploper

In de derde speelronde van de eredivisie voor vrouwen hebben FC Twente en Ajax met 2-2 gelijkgespeeld. Ajacied Ellen Jansen deed haar oude club pijn met twee doelpunten in de eerste helft. Na rust was het Twente-speelster Renate Jansen die op haar beurt met twee doelpunten zorgde voor de 2-2 eindstand.

Ajax begon sterk aan het duel in Hengelo. De Amsterdammers kwamen in de tweede minuut al vroeg op voorsprong. Twente-keepster Nicky Evrard schoot de bal tegen Ellen Jansen waarna die in het doel rolde, 0-1.

Daarna leek Twente langszij te komen, maar het doelpunt van Joelle Smits werd afgekeurd. Ajax bleef daarna ook de bovenliggende partij. In vier minuten tijd raakten zowel Jansen als Linda Bakker de lat. In de veertigste minuut was het wel raak. Jansen schoot een-op-een met keeper Evrard de 0-2 binnen.

Rollen omgedraaid

Twintig minuten voor tijd draaide Twente de wedstrijd echter helemaal om. Het was Renate Jansen die met twee treffers in vier minuten tijd hoogstpersoonlijk de wedstrijd gelijktrok.

Ajax zakt door het gelijkspel nu naar de derde plek in de eredivisie, Twente staat vijfde.

sc Heerenveen-PSV

In Friesland stond de wedstrijd Heerenveen tegen PSV op het programma, een duel tussen de nummer twee en drie van de ranglijst. PSV kende echter een gemakkelijke avond.

De Eindhovenaren waren op dreef en stonden bij rust door doelpunten van Aniek Nouwen, Katja Snoeijs en Kayleigh van Dooren al met 0-3 voor.

Na rust ging PSV vrolijk door met scoren. Snoeijs zorgde met haar tweede treffer van de avond voor de 0-4. In de slotfase bracht Nadia Coolen de eindstand op 0-5.

Nieuwe koploper

Excelsior/Barendrecht had thuis geen problemen met Achilles '29. Onder meer door drie doelpunten van Sherallin Henriquez won de club uit Rotterdam met 5-1.

Door de ruime overwinning is Excelsior Barendrecht de nieuwe koploper in de eredivisie voor vrouwen.