Rafael Nadal
NOS Sport

Nadal zet streep door Aziatische trip en zet koppositie op de tocht

Rafael Nadal heeft zich afgemeld voor het ATP-toernooi van Peking en het masterstoernooi van Shanghai. De nummer 1 van de wereld ondervindt sinds de US Open hinder van een knieblessure.

"Na medisch onderzoek in Barcelona heb ik in overleg met mijn begeleiders besloten mijn Aziatische tour te laten schieten om de knie rust te gunnen", aldus Nadal.

"De klachten zijn niet nieuw en we hebben het al vaker op deze manier opgelost. Het spijt me dat ik dit jaar mijn fans in China niet zal bezoeken."

Novak Djokovic

Door zijn afmeldingen geeft Nadal de concurrentie de kans de nummer 1-positie dit jaar nog af te snoepen. Nadal won vorig jaar in Peking en stond in Shanghai in de eindstrijd.

Zo staat Novak Djokovic (nummer 3 van de wereld) weliswaar op ruim 2.000 punten van Nadal, maar de Serviër kwam eind 2017 helemaal niet in actie wegens een blessure. Ter illustratie: een masterstitel levert 1.000 punten op.

Door de afmelding van Nadal is de mondiale nummer 4 Juan Martín Del Potro als eerste geplaatst op het ATP-toernooi van Peking (500 punten voor de winnaar), dat op 1 oktober begint.

Roger Federer en Djokovic zullen er bij het masterstoernooi in Shanghai (1.000 punten) bij zijn.

Wereldranglijst

1. Rafael Nadal 8.760
2. Roger Federer 6.900
3. Novak Djokovic 6.445
4. Juan Martín del Potro 5.980
5. Alexander Zverev 4.890

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl