Aanvoerder Dani de Wit (r) balt zijn vuist na een van zijn twee treffers

Jong Ajax zonder Dolberg probleemloos langs Helmond Sport

Jong Ajax heeft op De Toekomst Helmond Sport met 2-0 verslagen. Aanvoerder Dani de Wit maakte beide goals voor de regerend kampioen van de eerste divisie.

Aanvankelijk zou Kasper Dolberg minuten maken bij Jong Ajax, maar de Deense spits moest zijn rentree uitstellen na klachten in de knieholte. Dolberg kampt al geruime tijd met verschillende blessures. Zijn laatste wedstrijd voor Ajax was tegen Excelsior in mei. Hij kwam nog wel voor Denemarken in actie op het WK, maar daarna raakte hij opnieuw geblesseerd.

Zonder Dolberg, maar met de van een zware blessure herstelde Vaclav Cerny, begon Ajax sterk aan het duel. Dennis Johnsen miste een grote kans, maar was even later wel de aangever bij de openingstreffer van De Wit.

De van een blessure herstelde Vaclav Cerny speelde een helft mee bij Jong Ajax

Nog voor rust kreeg Danilo Pereira de kans om zijn ploeg op 2-0 te zetten, maar de strafschop van de Braziliaanse spits werd gepareerd door doelman Stijn van Gassel.

Nadat De Wit zijn tweede van de avond had gemaakt, konden de Amsterdammers gas terugnemen. Helmond kreeg kansen op de aansluitingstreffer, maar doelman Dominik Kotarski lag telkens in de weg.

Jong Ajax klimt naar de vijfde plaats. Helmond Sport is na vijf duels de nummer zestien.

Cerny was na zijn eerste minuten in bijna een jaar tijd bekaf. De Tsjech scheurde in oktober vorig jaar in het bekerduel met De Dijk zijn kruisband af.

"Alles doet pijn, maar mijn knie voelt gelukkig goed", vertelde de dribbelaar na afloop. "Het was een zwaar jaar, maar ik heb enorm veel geleerd. Vooral mentaal."