De gekantelde vrachtauto bij Bergen op Zoom
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Nog steeds vertraging door gekantelde vrachtwagen op de A4

Het verkeer op de snelwegen rond Bergen op Zoom is rond 17.30 uur weer langzaam op gang gekomen. Eerder vandaag kantelde op de A4 bij knooppunt Zoomland door onbekende oorzaak een vrachtauto met avocado's. Daarna schoot het gevaarte door de vangrail. De chauffeur raakte gewond, hij ligt in het ziekenhuis.

De A4 werd geheel afgesloten in zuidelijke richting. In noordelijke richting kon het verkeer wel mondjesmaat doorrijden. Het bergen van de vrachtwagen en de lading moest secuur gebeuren, liet een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan Omroep Brabant weten.

"Er zit een scheur in de container van de vrachtwagen. In die container zitten avocado's. We willen niet dat die de rijksweg op rollen, want dan wordt het een vettig goedje waar weer ongelukken door kunnen gebeuren."

Rond 17.00 uur, op het hoogtepunt van de afsluiting, stonden er lange files op de A4. Ook op de A58 vanuit Roosendaal richting Bergen op Zoom liep het vast. Een half uur later werd in beide richtingen weer een rijstrook vrijgegeven. Maar het herstel van de middenberm gaan tot na middernacht duren, laat Rijkswaterstaat weten.

Advertentie via Ster.nl