Naomi Osaka is in tranen na het bereiken van de kwartfinales van de US Open
NOS Sport

Tranen van geluk bij Osaka na mijlpaal op US Open

Naomi Osaka is voor het eerst tot de kwartfinales van een grandslamtoernooi doorgedrongen. De 20-jarige Japanse nummer negentien van de wereld bereikte die mijlpaal door leeftijdgenote Aryna Sabalenka bij de US Open met 6-3, 2-6, 6-4 terug te wijzen.

'Hardhitter' Osaka, die eerder dit jaar al op de deur van de wereldtop klopte door het toernooi van Indian Wells te winnen, vuurde negen aces af, maar maakte ook 32 onnodige fouten. Dat waren er nog altijd tien minder dan Sabalenka.

Tranen van geluk

Osaka had vier matchpoints nodig om de winst binnen te slepen. Daarna kwamen de tranen. "Ik bleef tegen mezelf zeggen: zelfs als je een been breekt, blijf voor ieder punt knokken en loop op iedere bal."

Osaka speelt bij de laatste acht tegen Lesia Tsoerenko, ook een debutante in de kwartfinales. De Oekraïense was met 6-7, 7-5, 6-2 te sterk voor Markéta Vondrousová, de Tsjechische die een ronde eerder Kiki Bertens uit het toernooi sloeg.

Keys weer op weg naar finale?

Madison Keys drong voor de tweede keer door tot de kwartfinales in New York. De Amerikaanse, die vorig jaar in de finale boog voor landgenote Sloane Stephens, won probleemloos met 6-1, 6-3 van Dominika Cibulková uit Slowakije.

Madison Keys

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl