Maria Sjarapova bedankt het publiek in New York
NOS Sport

Winnende Sjarapova houdt van de avonden in New York

Maria Sjarapova heeft voor de zevende keer in haar loopbaan de vierde ronde in New York bereikt. De 31-jarige Russin, winnares in 2006, was met 6-3, 6-2 Jelena Ostapenko de baas.

De als tiende geplaatste Letse had na tien minuten de openingsgame (23 punten) binnen, maar bakte er in het vervolg van de set nog maar weinig van. De kampioene van Roland Garros in 2017 oogde onrustig en stapelde fout op fout.

Sjarapova kampte in het begin van de tweede set met hetzelfde euvel, waardoor de wedstrijd even in een foutenfestival dreigde te ontaarden. Vanaf 2-2 (alle vier breaks) was de Russin echter weer bij de les en stormde ze naar de zege.

Avondpartij

Carla Suárez Navarro is de volgende tegenstandster van Sjarapova en de Spaanse zal hopen dat de partij niet in de avond wordt geprogrammeerd. De Russin speelde al 23 avondpartijen in New York en won ze allemaal.

Voor Angelique Kerber viel het doek. De Duitse, die dit jaar de titel op Wimbledon pakte en in 2016 zowel de US Open als de Australian Open won, verloor met 6-3, 3-6, 3-6 van Dominika Cibulková.

Angelique Kerber

Kerber had dit jaar twee keer eenvoudig gewonnen van de Slowaakse, op het gras van Eastbourne en op de hardcourtbaan van Sydney. Ook in de eerste set liep alles nog op rolletjes voor de als vierde geplaatste Duitse.

Cibulková besloot echter in het vervolg vol voor de winners te gaan. En dat lef betaalde zich uit. In de razende spannende vijfde game van de derde set kwam Kerber met het benutten van haar vijde breekkans nog terug van 1-3 tot 2-3, om vervolgens direct weer haar opslag in te leveren.

Kvitová stelt teleur

Knokte Kerber nog voor wat ze waard was, Petra Kvitová maakte er een potje van tegen Aryna Sabalenka. De Wit-Russin won eenvoudig met 7-5, 6-1 van de als vijfde geplaatste Tsjechische.

Aryna Sabalenka viert een punt in New York

Sabalenka strandde vorig jaar nog in de eerste ronde van de kwalificatie, maar beleeft in 2018 haar doorbraak. Ze stond in drie finales, won er één van en is opgerukt naar de twintigste plaats.

Haar eerste achtstefinaleplaats op een grandslamtoernooi kreeg ze in de schoot geworpen. Kvitová maakte in de eerste set nog tweemaal een break achterstand goed, maar kreeg in de tweede set geen bal meer over het net. Met haar tiende dubbele fout sloot ze de partij passend af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl