Nick Kyrgios
NOS Sport

Kyrgios krijgt 'hulp' van umpire, Federer verslaat humeurige Paire

Nick Kyrgios is op een curieuze manier doorgedrongen tot de derde ronde in New York. De Australiër begon slecht en wist pas na ingrijpen van de umpire het tij te keren tegen Pierre-Hugues Herbert: 4-6, 7-6 (6), 6-3, 6-0.

Kyrgios leek er weer eens helemaal geen zin in te hebben. Zijn service liep van geen kant (zeven dubbele fouten in de eerste set) en ongeïnteresseerd zag hij toe dat de Fransman een 3-0 voorsprong nam in de tweede set.

Op dat moment stapte umpire Mohamed Lahyani tot ieders verbazing van zijn stoel en leek hij de Australiër een peptalk van een halve minuut te geven. Vervolgens sloeg Kyrgios zijn tegenstander van de baan.

Statement US Open

Volgens de organisatie van de US Open kwam Lahyani van zijn stoel omdat Kyrgios zich niet goed zou voelen. Daarnaast toonde Kyrgios een behoorlijke mate van desinteresse om de partij te vervolgen, waardop Lahyani hem vertelde daarop actie te moeten ondernemen.

Ook bij Benoît Paire lijkt de vorm af te hangen van het humeur. De Fransman begon goedgeluimd aan zijn partij met Roger Federer, maar dat humeur werd elke set iets minder: 5-7, 4-6, 4-6.

De twee speelden zes keer eerder tegen elkaar en dit jaar wist Paire in Halle voor het eerst een set te winnen.

Deze keer kon hij in de eerste set goed mee: hij wist een break weg te werken, maar een tweede was te veel gevraagd. In het vervolg ging de opslag van Paire minder lopen, waardoor de uitkomst van de partij wel vaststond.

De 27-jarige Fransman maakte wat misbaar, gooide met zijn racket, maar feliciteerde Federer na afloop hartelijk.

Roger Federer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl