NOS SportAangepast

Brouwer en Meeuwsen bezorgen bondscoach ook bij NK kopzorgen

Brouwer en Meeuwsen bezorgen bondscoach ook tijdens NK kopzorgen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan nog altijd tweede op de wereldranglijst van het beachvolleybal, maar ze zijn in verval. Ook de NK in Scheveningen werden een teleurstelling met opgave in de halve finales.

De laatste toernooizege van Brouwer en Meeuwsen, die een ribblessure heeft, dateert alweer van mei. Het baart niet alleen hen zorgen, ook bondscoach Gijs Ronnes. En nog vervelender: beide kampen verschillen van mening over de oorzaak van het verval.

Het was mijn manier of hun manier. Ik leg me er even bij neer, we maken nu hun keuze.

Gijs Ronnes

Ronnes: "Ik vind dat er niet goede topsportkeuzes worden gemaakt. Met name buiten de trainingen om, daar zijn andere dingen belangrijker. Conclusie is dat we anders gaan samenwerken."

Experimenteren

Daarmee bedoelt de bondscoach dat hij zijn eigen mening opzij zet en zich laat leiden door Brouwer en Meeuwsen, die in het veld naar oplossingen zoeken. Zoals deze week bij de NK toen voor het eerst ook Brouwer slagen van de tegenstander probeerde te blokkeren.

"Dat hoort bij de uitdaging die we op Nederlandse toernooien zoeken. Normaal gesproken staat Robert altijd aan het net", zegt Brouwer. Ronnes: "Ze zoeken manieren om plezier te krijgen in het spel, maar dit zijn niet mijn manieren."

Brouwer en Meeuwsen, de wereldkampioenen van 2013 en bronzen medaillewinnaars van de Spelen in Rio, begonnen dit seizoen met vijf titels in hun eerste acht toernooien. Daarna kwam de klad erin. Bij de EK in eigen land kwamen ze zelfs niet verder dan de vijfde plaats.

"De doelstelling aan het begin van het seizoen was duidelijk: toernooien winnen. Dat lukt even niet meer", zegt Brouwer. "We kunnen van alle teams winnen, maar we zijn niet stabiel genoeg", vult Meeuwsen aan.

Ronnes ziet alles met lede ogen aan en hoopt dat de twee het tij zelf kunnen keren. "Het was mijn manier of hun manier. Ik leg me er even bij neer, we maken nu hun keuze. Maar ik ben en blijf er verantwoordelijk voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl