Willem II viert de 4-0 van Fran Sol

Willem II heeft geen kind aan Heracles Almelo: 5-0

Willem II heeft met groot gemak van Heracles Almelo gewonnen. In Tilburg werd het 5-0 voor de thuisploeg.

Heracles begon ongeslagen aan de wedstrijd na een 1-1 gelijkspel bij Ajax en een 4-2 thuisoverwinning op ADO Den Haag. Van het spel dat tot die goede resultaten leidde, was in Brabant weinig terug te zien.

Paniekmoment

Heracles-keeper Blaswich zorgde voor het grootste paniekmoment in de openingsfase: hij raakte na een kwartier spelen een terugspeelbal verkeerd. De bal schampte zijn rechtervoet en rolde net langs de rechterpaal. Uit de daaropvolgende corners kon Willem II niet scoren.

Toch stond de thuisploeg na 34 minuten al met 3-0 voor. De van Schalke 04 overgenomen Donis Avdijaj schoot na 25 minuten vanaf de rand van het strafschopgebied raak.

Fran Sol viert een van zijn drie goals voor Willem II tegen Heracles

De tweede goal van Avdijaj liet niet lang op zich wachten. Keeper Janis Blaswich liet een schot los en Avdijaj stond dichtbij genoeg om vrij simpel zijn tweede goal binnen te schieten. Blaswich kon door meerdere kleine blessures de afgelopen week niet goed meetrainen en leek zondag niet scherp.

Fran Sol maakte er voor rust nog 3-0 van.

Sol show

De Tilburgers denderden in de tweede helft door. Willem II kreeg na 50 minuten een strafschop. Alexander Merkel maakte een overtreding op Diego Palacios.

Sol maakte de 4-0. In de 70ste minuut nam hij ook de vijfde treffer voor zijn rekening op aangeven van Damil Dankerlui.