NOS Nieuws

Wekdienst 26/8: Van der Weijden gehuldigd en Nederlands feestje Verstappen

Goedemorgen! Maarten van der Weijden wordt vandaag gehuldigd in Waalwijk en Max Verstappen rijdt een 'thuiswedstrijd' in Spa-Franchorchamps.

Langs de noordkust nog een enkele bui. Verder vandaag geregeld zon, later meer bewolking en vanavond vanuit het westen regen. Het wordt 18 tot 20 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Max Verstappen start vanaf de zevende plek op het circuit van Spa-Franchorchamps, onder grote belangstelling van Nederlanders die naar het circuit rijden om hem in actie te zien.
  • In Waalwijk wordt Maarten van der Weijden gehuldigd op het Raadhuisplein. Ondanks dat hij de Elfstedenzwemtocht moest afbreken, is zijn actie toch een eerbetoon waard, vindt de burgemeester.
  • Er is weer voetbal in de eredivisie: AZ neemt het op tegen Vitesse en Feyenoord speelt uit bij sc Heerenveen.
  • De eerste heuvels komen aan bod in de Vuelta, in de 163 kilometer lange rit van Marbella naar Caminito del Rey. De etappe is te volgen op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse senator John McCain is overleden. Hij had een agressieve hersentumor. Twee dagen geleden maakte zijn familie al bekend dat zijn medische behandeling was stopgezet.

McCain was ruim 30 jaar senator voor de staat Arizona. Tien jaar geleden was de Vietnamveteraan presidentskandidaat voor de Republikeinen. Hij verloor uiteindelijk van Barack Obama.

Het leven van John McCain lijkt op een speelfilm. Jaren krijgsgevangen in Noord-Vietnam en jaren later de presidentsverkiezingen verliezen van Obama. Een samenvatting van het leven van McCain in anderhalve minuut:

John McCain: de man die zo graag president had willen worden

McCain stond de laatste jaren bekend als uitgesproken tegenstander van zijn partijgenoot president Trump. Die heeft op Twitter zijn condoleances aangeboden aan de familie van McCain.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

We schreven gisteren al over de gehypte bokswedstrijd tussen twee controversiële youtubers, de Amerikaan Logan Paul en de Brit KSI. Wie de wedstrijd gisteravond wilde volgen via een stream moest 10 dollar betalen. Meer dan 800.000 mensen besloten het bedrag neer te leggen, en nog eens een miljoen mensen keken illegaal.

Logan Paul en KSI met elkaar in gevecht

De wedstrijd tussen de twee eindigde onbeslist. Binnenkort gaan ze weer de strijd met elkaar aan in Los Angeles - en ook dan zal er betaald moeten worden om te mogen kijken.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl