Vreugde bij Vitesse na de treffer van Tim Matavz

Aanvallend Vitesse pakt punt bij Heerenveen

Vitesse heeft bij sc Heerenveen op de valreep een punt gepakt. De Arnhemmers maakten pas in de slotfase de 1-1.

Vitesse was voor rust sterker en kreeg aardige kansen. Inzetten van Bryan Linssen en Tim Matavz misten echter het doel en keeper Warner Hahn voorkwam dat Jake Clarke-Salter en Roy Beerens succes hadden.

Tegen de verhouding in ging Heerenveen echter rusten met een voorsprong dankzij een kopbal van Michel Vlap. Na rust bleef Vitesse aandringen, maar Heerenveen hield lang stand, mede door goed keeperswerk van Hahn, die onder meer een eigen doelpunt van Dave Bulthuis voorkwam.

Matavz, wiens inzetten eerder precisie ontbeerden, kopte in de slotfase uit een pass van Beerens nog de gelijkmaker binnen.

Michel Vlap kopt Heerenveen op 1-0
    Michel Vlap viert de 1-0