Marcos Alonso juicht na zijn winnende treffer tegen Arsenal

Chelsea wint spektakelstuk van Arsenal, Kane maakt einde aan zomervloek

Voor Arsène Wenger voet op Londense bodem zette stond de club waar hij zijn handtekening had gezet bekend als 'boring Arsenal'. Twee decennia later werd die bijnaam overgenomen door José Mourinho's 'boring Chelsea'.

Dit seizoen is er van verveling geen sprake, zo bleek vanavond op Stamford Bridge waar het kansenfestival tussen Chelsea en Arsenal in 3-2 eindigde.

Kansenfestival

De defensieve kwetsbaarheid van Arsenal, dat vorige week bij de seizoensouverture al een flinke tik had gekregen van titelverdediger Manchester City (4-0), werd in de eerste twintig minuten haarfijn blootgelegd door de thuisploeg.

Binnen tien minuten opende Pedro de score op aangeven van zijn landgenoot Marcos Alonso en nog geen tien minuten later werd Álvaro Morata geen strobreed in de weg gelegd, toen hij van eigen helft het sprintduel aanging met Shkodran Mustafi.

Een afstraffing zoals in 2014, toen Arsenal bij de 1.000ste wedstrijd van Arsène Wenger met 6-0 vernederd werd, leek in de maak. Maar ook Chelsea kampt met nog wat kinderziekten in de overgang naar de aanvallende speelwijze van trainer Maurizio Sarri en dat werd in het vervolg pijnlijk duidelijk.

• AFP
    Maurizio Sarri geeft aanwijzingen aan Eden Hazard voor zijn invalbeurt tegen Arsenal
  • AFP
    Unai Emery bedankt de wederom tegenvallende Mesut Özil voor bewezen diensten

Nadat eerst Pierre-Émerick Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan een vrijwel identieke kans voor open doel om zeep hadden geholpen, vond de Armeense middenvelder tien minuten voor rust toch het doel met een bekeken schuiver vanaf de rand van de zestienmeter.

Vier minuten later deed Alex Iwobi wel, waar zijn ploeggenoten eerder faalden: hij knalde de perfecte voorzet wel hard in het dak van het doel.

Alonso beslist duel

In de tweede helft pakte Chelsea het iets voorzichtiger aan, al bleef het duel aantrekkelijk. Met invaller Eden Hazard in de ploeg kreeg Chelsea toch de overhand en werd daarvoor beloond. Op aangeven van Hazard knalde de aanvallende linksachter Alonso negen minuten voor tijd de 3-2 achter Peter Cech. Dat bleek de winnende treffer.

Chelsea nestelt zich door de tweede zege naast Tottenham Hotspur en Bournemouth aan kop. Unai Emery wacht nog op zijn eerste zege als trainer van Arsenal.

Harry Kane vol opluchting na zijn bevrijdende treffer tegen Fulham

Hij behoort al jaren tot de meest productieve spitsen in het internationale voetbal. Maar jaar in jaar uit kwam de productie bij Harry Kane pas op gang in september. Zaterdag rekende de aanvoerder van Tottenham Hotspur en het Engelse nationale elftal eindelijk af met de vloek van augustus.

In het duel op Wembley tegen de gepromoveerde stadgenoot Fulham FC tekende Kane in de 77ste minuut voor de 3-1 van de Spurs. De opluchting was zichtbaar, bij Kane zelf en bij de supporters op tribunes. De zege tegen Fulham kwam namelijk niet zonder slag of stoot tot stand.

Lucas Moura, die in januari werd overgenomen van Paris Saint-Germain en daarmee de enige aanwinst voor de zuinige Londenaren dit kalenderjaar is, bracht Tottenham in de eerste helft op voorsprong.

Maar nadat Aleksander Mitrovic kort na rust voor de niet eens onverdiende gelijkmaker had getekend, kwam er toch zand in de machine van trainer Mauricio Pochettino. Fulham was zelfs even baas op Wembley en pas na de entree van Moussa Dembele en Erik Lamela kreeg de thuisploeg weer wat grip op de wedstrijd.

Trippier en Kane

Het breekijzer voor Spurs luisterde naar de naam Kieran Trippier, die net als in de halve finales van het WK tegen Kroatië feilloos doel trof uit een vrije trap. Drie minuten later gooide Kane de wedstrijd in het slot met een bekeken schot na goed werk van Lamela.

Lucas Moura viert de openingstreffer voor Spurs tegen Fulham

Timothy Fosu-Mensah moest in de slotfase op zijn tanden bijten na een pijnlijke interventie bij een doelpoging van Christian Eriksen, maar de van Manchester United gehuurde verdediger wist toch de 90 minuten vol te maken bij Fulham.

Bournemouth foutloos

Ook het bescheiden Bournemouth, door velen vooraf gezien als een van de belangrijkste kandidaten voor degradatie, won zijn tweede wedstrijd op rij. De ploeg van Nathan Aké was met 2-1 te sterk op bezoek bij West Ham United.

Everton won mede dankzij een treffer van Richarlison met 2-1 van Southampton, waar Wesley Hoedt in de defensie speelde. De Braziliaanse buitenspeler was vorige week ook al twee keer trefzeker.