NOS Sport

Federer wint Zwitsers onderonsje met Wawrinka

Roger Federer heeft ten koste van zijn Zwitserse landgenoot Stan Wawrinka de halve finales van het masterstoernooi in Cincinnati bereikt.

De twintigvoudig grandslamwinnaar was met 6-7, 7-6 en 6-2 te sterk voor Wawrinka. Enkele uren daarvoor had Federer in de achtste finales al gewonnen van de Argentijn Leonardo Mayer (6-1, 7-6).

Roger Federer wint met 6-7, 7-6, 6-2 van Stan Wawrinka

Onweer

Regen had het speelschema al danig in de war gegooid en ook de derde set van de Zwitserse kraker begon later vanwege onweer. Die pauze had de als tweede geplaatste Federer goed gedaan, want hij besliste de partij daarna vlot in zijn voordeel. In beide partijen gaf Federer geen enkel breakpoint weg.

In de halve finales neemt Federer het zaterdag op tegen de David Goffin. De Belg versloeg Juan Martín del Potro in de kwartfinales (7-6 (5) en 7-6 (4)).

Novak Djokovic was in drie sets te sterk voor Milos Raonic

De andere halve finale gaat tussen Novak Djokovic en Marin Cilic. Ook zij kwamen vrijdag twee keer in actie. Djokovic, de Servische nummer tien van de wereld, versloeg Milos Raonic in de kwartfinales met 7-5, 6-4, 6-3. In de achtste finales schakelde hij titelverdediger Grigor Dimitov uit (2-6, 6-3, 6-3).

Frustratie

Djokovic was vroeg in de partij tegen Raonic zo ontstemd over zijn niveau dat hij uit frustratie een racket kapot sloeg. "Ik ben daar niet trots op, zeker omdat er kinderen kijken. Soms is het echter te sterk en moet het eruit", zei hij daarover.

De Serviër stuit hierna op Marin Cilic. Na zijn 7-6, 3-6, 6-4-zege op de Rus Karen Chatsjanov was hij in de kwartfinales in twee sets te sterk voor Pablo Carreño Busta, de man die in de achtste finales een einde maakte aan het toernooi van Robin Haase.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl