NOS Voetbal

Bordeaux schorst furieuze coach Poyet een week

Boze Poyet geschorst door zijn club Bordeaux

"Ik ben niet blij. Dit is mijn slechtste dag bij deze club, ik eis uitleg van de directie. Ik geef niets om de clubleiding, die achter mijn rug om praat en een mes in mijn rug probeert te steken."

In deze niet mis te verstane bewoordingen uitte een woedende Gustavo Poyet zijn onvrede over de clubleiding van Girondins de Bordeaux. De Franse club schorst de trainer een week vanwege die uitlatingen, na slechts één gespeelde wedstrijd dit seizoen.

'Heel blij coach van Bordeaux te zijn'

"Ik ben heel blij coach van Bordeaux te zijn. Het is een grote, speciale club en iedereen zal willen komen." Ook dat zijn de woorden van Gustavo Poyet, in januari van dit jaar, toen alles nog koek en ei was tussen de Uruguayaan en de clubleiding.

Maar deze zomer ging het stormen. Aanvallers Malcom (naar FC Barcelona, 41 miljoen euro) en Diego Roland (naar Deportivo La Coruña, 6 miljoen euro) vertrokken, maar veel middelen om vervangers aan te trekken kreeg Poyet in zijn ogen niet.

Hij sloot naar eigen zeggen een deal met de clubleiding: geen speler mocht meer vertrekken. Maar toen hij donderdag om 11.45 uur met zijn ploeg arriveerde bij het hotel voor de Europa League-wedstrijd tegen Marioepol was ineens Gaëtan Laborde nergens te bekennen.

"Toen hebben we hem gebeld en bleek hij in Montpellier te zijn, met toestemming van de club. Ik wist van niets", vertelde een verontwaardigde Poyet.

Jullie hebben niet eens de cojones om de waarheid te vertellen.

Een furieuze Gustavo Poyet tegen de pers

De 50-jarige coach was furieus. "Het is een schande ten opzichte van mij, de spelers en de fans. Dat kan ik niet accepteren. Ik eis uitleg van de directie."

Bordeaux-voorzitter Stephane Martin schorst Poyet een week

Ondertussen probeerde de persvoorlichter van Bordeaux de trainer tot bedaren te brengen, maar daar wilde Poyet niets van weten. "Ik stop wanneer ik wil, niet wanneer jij dat wil", zei hij, om zich vervolgens ook tot het aanwezige journaille te richten.

Een journalist beweerde namelijk informatie te hebben dat Poyet wel degelijk op de hoogte was van de transfer van Laborde. "Wie heeft je dat verteld?" counterde de trainer. "Een directielid van de club? Als jij niet praat met mij, praat ik niet met jou. Het maakt me niets uit dat jullie met hen gesproken hebben. Dat is bullshit."

"Jullie hebben niet eens de cojones (de ballen, red.) om de waarheid te vertellen", vervolgde Poyet tegen de pers. "Ik zit hier tegenover de camera's. Ik zeg het rechtstreeks tegen je, niet achter je rug om."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl