Kiki bertens
NOS SportAangepast

Bertens wint van Kontaveit en bereikt kwartfinales in Cincinnati

Kiki Bertens heeft de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in Cincinnati. De Wateringse versloeg de Estse Anett Kontaveit in drie sets: 6-3, 2-6, 6-3.

Het duel werd donderdag gestaakt wegens regen. Bertens, de nummer zeventien van de wereldranglijst, had toen al de eerste set gewonnen met 6-3 en keek in het tweede bedrijf tegen een 4-1 achterstand aan toen de partij werd afgebroken. De wedstrijd was door de regen al later begonnen.

Kontaveit, de nummer dertig van de wereld, sleept na de hervatting op vrijdag de tweede set zonder al te veel moeite binnen. Daarna liet Bertens haar goede vorm zien.

In de beslissende set kwam ze een break voor die ze, ondanks een 40-0 voorsprong, weer verspeelde in de zesde game. Bertens baalde even, maar herpakte zich ook weer snel en won vervolgens 3 games op rij, de set en de wedstrijd.

Ze stuit nu op de als vijfde geplaatste Oekraïense Jelina Svitolina, tegen wie Bertens een keer eerder speelde en verloor. Die wedstrijd wordt ook al op vrijdag gespeeld. Door de regenval in Cincinnati zijn veel wedstrijden opgeschoven, waardoor het nu puzzelen is in het speelschema.

Stephens en Kerber uitgeschakeld

Voor Sloane Stephens viel het doek. De winnares van de US Open van vorig jaar verloor met 6-7 (8), 2-6 van de Belgische Elise Mertens.

Stephens liet in de tiebreak drie setpunten onbenut. Wimbledon-winnares Angelique Kerber boog met 6-2, 6-7 (3), 4-6 voor Madison Keys.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl