NOS Wielrennen

Oppermachtige Van der Poel zet concurrentie te kijk in Noorwegen

Van der Poel oppermachtig in Noorwegen

Mathieu van der Poel heeft met groot vertoon van macht de eerste etappe in de Ronde van Noorwegen gewonnen. De Nederlands kampioen bewees zijn topvorm door in de sprint zijn concurrenten te declasseren. Hij is automatisch ook de leider in het klassement.

De laatste 500 meter in de rit naar Kirkenes kende een stijgingspercentage van 8. Van der Poel leek wat ingesloten te zitten, koos toen slim de binnenkant en sprintte vervolgens op indrukwekkende wijze weg bij de rest. De Rus Sergei Chernetski eindigde als tweede.

De 23-jarige Van der Poel, van nature een veldrijder, maakt dit jaar veel indruk. In juli greep hij de Nederlandse titel op de weg en vorige week pakte hij zilver bij de EK.

Over twee jaar hoopt de renner van Corendon-Circus als mountainbiker deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio. Ook in die discipline is hij Nederlands kampioen.

Omdat ook de nationale titel bij het veldrijden in handen is van Van der Poel, heeft hij een uniek record in handen. Hij is de enige Nederlandse beroepsrenner die erin slaagde in één jaar drie nationale titels in drie verschillende disciplines te winnen.

Vijf zeges in tien dagen

De ritzege in Noorwegen is voor Van der Poel zijn vijfde overwinning op de weg dit seizoen. Daarvoor had hij slechts tien koersdagen nodig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl