NOS Sport

Mentaal sterke Haase stunt tegen Zverev in Cincinnati

Haase stunt in tweede ronde ATP Cincinnati tegen Zverev

Robin Haase heeft in de tweede ronde van het masterstoernooi in Cincinnati voor een stunt gezorgd door Alexander Zverev te verslaan. De mondiale nummer 55 won met 5-7, 6-4, 7-5 en stuit nu op de als dertiende geplaatste Spanjaard Pablo Carreño.

Haase versloeg de nummer vier van de wereld vorig jaar op het masterstoernooi van Parijs ook al eens en bracht de stand in onderlinge duels nu op 2-2.

Zverevs getreuzel

De Hagenaar opende met een break, maar had het daarna lastig. Hij ergerde zich in zijn servicegames aan Zverevs getreuzel en werd twee keer gebroken. Toch liet Haase zich niet van de wijs brengen en hij knokte zich knap van 1-4 tot 4-4.

Alexander Zverev verliest opnieuw van Robin Haase

Zverev, die in vijf optredens nog nooit een wedstrijd won in het hoofdtoernooi van Cincinnati, voorkwam daarna een tiebreak door Haase op 6-5 te breken en daarmee de set te pakken.

Mentaal sterk

In het vervolg heerste Haase. Hij serveerde ijzersterk, imponeerde met schitterende winners en was ook mentaal sterk. Zo hield hij het hoofd koel toen hij in de derde set een 4-2 voorsprong weggaf en bleef hij ook rustig toen Zverev daarna midden in een game bij de umpire om nieuwe schoenen begon te zeuren.

Zverev speelde onstuimig en produceerde op 5-5 weer flink wat afzwaaiers. Mede dankzij een Duitse dubbele fout op breakpoint pakte Haase de game, waarna hij op 6-5 ook nog eens twee breakpoints van Zverev wegpoetste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl