Roger Federer
NOS Sport

Winnende Federer 'slaat bladzijde om', weer snel verlies voor Williams

Roger Federer heeft op het masterstoernooi van Cincinnati zijn eerste partij sinds half juli gewonnen. De zevenvoudig winnaar van het toernooi, in voorbereiding op de US Open, was met tweemaal 6-4 te sterk voor de Duitser Peter Gojowczyk.

Federer, die eind maart voor het laatst een duel op hardcourt speelde (verlies eerste ronde Miami), komt in Cincinnati voor het eerst weer in actie na zijn verloren kwartfinale op Wimbledon (13-11 in de vijfde set tegen Kevin Anderson).

"Het kost weer twee of drie wedstrijden om er weer een beetje in te komen. Zoals de lijnen opzoeken, het serviceritme vinden en heel precies serveren", zei de vorige week 37 jaar oud geworden Federer na zijn zege.

Roger Federer

Bladzijde

"Het is fijn om weer een wedstrijd gespeeld te hebben, waardoor mijn verloren wedstrijd tegen Anderson op Wimbledon niet meer mijn laatste wedstrijd is. Je hebt dan als het ware een bladzijde omgeslagen."

Federer, die de laatste twee jaar absent was op het toernooi, heeft nu al elf wedstrijden op rij gewonnen in Cincinnati. In 2013 verloor hij er voor het laatst, van Rafael Nadal. De Spanjaard meldde zich vlak voor de start van het toernooi af omdat hij meer rust wilde in aanloop naar de US Open (start 27 augustus).

Ook de Oostenrijker Dominic Thiem meldde zich op de valreep af wegens ziekte.

Kyrgios kan zijn tennisschoenen niet vinden en is ze vergeten

De Griek Stefanos Tsitsipas, twee dagen geleden nog finalist in Toronto, verloor in Cincinnati in de eerste ronde. De Belg David Goffin was hem met 7-5 6-3 de baas.

Nick Kyrgios, vorig jaar finalist in Cincinnati, kwam goed weg tegen de Amerikaan Denis Kudla. Kyrgios verloor de eerste set, vroeg een blessurebehandeling aan en haalde op halve kracht alsnog de zege binnen: 6-7 (2) 7-5 7-6 (9).

Voor de wedstrijd was er een opmerkelijk moment omdat Kyrgios zijn tennisschoenen was vergeten. Die bleken in de kleedkamer te staan en iemand uit zijn entourage schoot hem te hulp.

Federer door in Cincinnati, Williams sneuvelt al

In het vrouwentoernooi werd Serena Williams al voor de derde keer op rij vroegtijdig uitgeschakeld. De Tsjechische Petra Kvitová, vorige week nog de mindere van Kiki Bertens in Montreal, troefde Williams in de tweede ronde met 6-3, 2-6, 6-3 af.

Voor het eerst sinds 2011 moet Williams drie keer op rij haar meerdere erkennen in een speelster uit de toptien. Op Wimbledon verloor ze in de finale van Angelique Kerber (6-3, 6-3) en twee weken geleden werd ze door de Britse Johanna Konta in San Jose op een 6-1, 6-0 nederlaag getrakteerd.

De 36-jarige Williams reist zonder veel ritme af richting New York, voor de US Open. Ze won het toernooi in 2012, 2013 en 2014, maar in 2015 en 2016 verloor ze in de halve finales. Vorig jaar ontbrak ze wegens haar zwangerschap.

Onlangs liet Williams via haar Instagram-account weten moeite te hebben het moederschap te combineren met het leven op de tour.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl