NOS Nieuws

Wekdienst 12/8: hoogtepunt sterrenregen en debuut FC Emmen in eredivisie

Goedemorgen! Vandaag is het precies één jaar na de demonstratie in Charlottesville, speelt FC Emmen voor het eerst in de eredivisie en kun je vannacht vallende sterren tellen tijdens het jaarlijkse hoogtepunt van de sterrenregen.

Veel wolken vandaag maar de zon laat zich ook af en toe zien. In het noorden kan mogelijk wat lichte regen vallen. Landinwaarts wordt het zomers warm, tot 27 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Wie vannacht naar het noordoosten kijkt mag met een beetje geluk tientallen wensen doen. De aarde trekt namelijk door de Perseïden, een spoor met ruimtegruis afkomstig van meteoren. Zodra het gruis botst met onze dampkring kunnen we dat zien de vorm van vallende sterren.
  • Het is precies een jaar geleden dat demonstraties in Charlottesville, in de Amerikaanse staat Virginia, enorm uit de hand liepen. Extreemrechtse groepen raakten slaags met tegendemonstranten. Vandaag willen mensen weer gaan betogen.
  • En FC Emmen speelt vandaag voor het eerst in de geschiedenis in de eredivisie. De ploeg uit Drenthe gaat op bezoek bij ADO Den Haag.

Wat heb je gemist?

Agenten in Amsterdam hebben een man aangehouden die een voorwerp heeft gegooid naar het Turkse consulaat. Het voorwerp veroorzaakte een kleine buitenbrand, die is inmiddels geblust. Bij de aanhouding van de man is ook een waarschuwingsschot gelost. Wat het motief van de man was, is nog onduidelijk.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Na bijna 7,5 jaar is de laatste fase van de burgeroorlog in Syrië aangebroken. NOS op 3 blikt terug op de strijd:

De eindstrijd van de burgeroorlog in Syrië

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl