Femke Heemskerk
NOS Sport

Heemskerk naar halve finales op 100 vrij, Kromowidjojo absent

Femke Heemskerk heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales van de 100 meter vrij. Ze noteerde in de series met 53,96 de vierde tijd.

Heemskerk won gisteravond zilver op de 200 meter vrije slag in een tijd van 1.56,72 en veroverde eerder dit toernooi al een medaille van dezelfde kleur op de 4x100 meter vrij.

Busch

Kim Busch stelde teleur. Ze viel in de vierde heat in de slotfase stil en werd achtste: 55,45.

De Deense Pernille Blume waarschuwde de concurrentie alvast en noteerde een tijd van 52,97, waarmee ze veruit de snelste was.

De halve finales staan vanavond rond 18.10 uur op het programma.

Ranomi Kromowidjojo ging niet van start in de series van de 100 meter vrije slag. Kromowidjojo won twee jaar geleden Europees zilver op het koningsnummer.

Volgens bondscoach Marcel Wouda was haar afwezigheid weloverwogen en een kwestie van kansberekening. "We denken met zijn allen dat Ranomi zich op dit moment niet kan mengen in de strijd op de 100 meter vrij, maar wel kans heeft op de 50 vlinder en de 4x100 vrij estafette gemengd. Wij gaan ervoor om onze kansen te maximaliseren", aldus Wouda.

Ranomi Kromowidjojo

De Groningse slaagde er eerder dit toernooi niet in om haar titel op de 50 meter vrij te prolongeren en eindigde als derde op deze afstand. Met de estafetteploeg haalde ze zilver op de 4x100 meter vrij, maar was na afloop van die race ontevreden over haar optreden.

Ze kwam maandag nog wel in actie op de 4x100 meter wisselslag. Daarop werd ze met het gemengde team vierde.

Wouda: 'Ranomi kan zich niet mengen in strijd op 100 vrij'

De estafettevrouwen plaatsten zich op de 4x200 meter vrije slag op het nippertje voor de EK-finale. Robin Neumann, Esmee Vermeulen, Loulou Vos en Marjolein Delno kwalificeerden zich met de achtste tijd voor de finale (8.05,83).

Femke Heemskerk, die maandag het zilver veroverde op de individuele 200 meter, werd niet opgesteld. Zij kwam eerder op de dag ook in actie op de series van de 100 meter vrij, waarin ze naar de vierde tijd en de halve finales zwom.

Rusland zette bij de 4x200 meter met 7.57,90 de snelste tijd neer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl