Nathan Rutjes viert het lijfsbehoud in de eredivisie na de nacompetitiezege op MVV in 2017
NOS Voetbal

Cultheld Rutjes stopt met voetballen en wordt trainer

Het Nederlandse betaalde voetbal raakt een van zijn kleurrijkste figuren kwijt. Nathan Rutjes, de laatste jaren vooral wisselspeler van Roda JC, stopt met voetballen.

De 34-jarige Rotterdammer blijft wel werkzaam voor de Limburgse club. Hij volgt de trainerscursus en wordt komend seizoen assistent-trainer van het elftal voor spelers tot zeventien jaar in Kerkrade. Daarnaast gaat Rutjes aan de slag voor de Stichting Midden in de Maatschappij van de Limburgse club.

Cultheld

Rutjes groeide met zijn manier van voetballen, zijn karakteristieke kapsel en vermakelijke interviews uit tot een cultheld. De middenvelder speelde jarenlang voor Sparta en verhuisde in 2014, na twee seizoenen bij MVV, naar Roda JC.

Zijn laatste basisplaats bij de Limburgers dateert alweer van oktober 2016. Sindsdien moest Rutjes het doen met slechts 28 speelminuten in de eredivisie.

Rutjes geniet van elke seconde in de eredivisie

Toch bleef Rutjes een graag geziene gast bij supportersavonden en in de media. In 2016 werd hij bovendien uitgeroepen tot 'maatschappelijk speler van de eredivisie', vanwege zijn inzet voor maatschappelijke activiteiten van Roda.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl