Sergio Agüero viert zijn tweede goal

Manchester City heeft eerste prijs alweer binnen

De strijd om het Community Shield is gewonnen door Manchester City. Op een snikheet Wembley won de kampioen van vorig seizoen met 2-0 van Chelsea. City pakte de Engelse Supercup voor de vijfde keer in de historie, na 1937, 1968, 1972 en 2012.

Man van de wedstrijd was Sergio Agüero. De Argentijn zette City voor rust op een verdiende voorsprong met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Daarmee werd hij de eerste speler met 200 goals voor de 'Citizens'.

Sergio Agüero en Willy Caballero

Kort nadat hij een dot van een kans had laten liggen, liet Agüero na een passje van Bernardo Silva doelman Willy Caballero in de 58ste minuut voor de tweede keer kansloos: 2-0.

Chelsea oogde achterin kwetsbaar en City bleef op zoek naar meer. Kort voor tijd was Agüero dicht bij zijn derde doelpunt, maar nu redde Caballero wel.