NOS Nieuws

Wekdienst 5/8: hockeyvrouwen spelen WK-finale en laatste dag Pride

Goedemorgen! Vandaag wordt de Pride afgesloten, is Louis van Gaal te gast bij Zomergasten en spelen de Nederlandse hockeyvrouwen de WK-finale tegen Ierland.

Vandaag zijn er perioden met zon. Het blijft droog. Met 23 tot 28 graden worden het iets minder warm dan voorgaande dagen. Het is een tijdelijk thermisch dipje want morgen kan het kwik al weer oplopen naar 29 tot 33 graden.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Nederlandse hockeyvrouwen spelen de WK-finale tegen Ierland. De wedstrijd begint om 17.30 uur en is live te volgen op NPO 1, NOS.nl en de app.
  • Het is de laatste dag van de Landelijke Tuinvlinder Telling. Deskundigen hopen meer zicht te krijgen op de vlinderstand in Nederland.
  • En het is ook de slotdag van de Pride Amsterdam, het festival waarin meer aandacht wordt gevraagd voor lhbt'ers. Melanie C., voormalig Spice Girl, is een van de artiesten die optreden tijdens het afsluitende feest op de Dam.
  • Vanavond schuift Louis van Gaal aan bij Zomergasten. Janine Abbring interviewt de oud-voetballer en voetbalcoach over zijn leven en zijn carrière.

Wat heb je gemist?

Paniek bij een ceremonie in Venezuela. President Maduro heeft een vermoedelijke aanslag overleefd. Tijdens een toespraak die live op televisie werd uitgezonden, gingen er explosieven af. De regering zegt dat er drones met explosieven richting Maduro vlogen, maar er zijn ook bronnen die zeggen dat er een gasfles ontplofte. Maduro houdt de Colombiaanse president Santos, zijn grootste criticus, medeverantwoordelijk voor de aanslag.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een vrouw in de stad Xuchang in China heeft op een dramatische manier haar zoon en dochter gered. Ze gooiden de kinderen uit hun brandende appartement - beneden werden de 9-jarige en 3-jarige opgevangen met een laken.

Moeder redt kinderen uit brandend appartement

De moeder kon zichzelf niet meer in veiligheid brengen. Brandweermannen vonden haar bewusteloos bij het raam. De vrouw overleed later in het ziekenhuis. De kinderen maken het naar omstandigheden goed.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl