Maaike de Waard
NOS Sport

De Waard en Toussaint naar halve finales EK, gemengde estafetteploeg ook door

Maaike de Waard en Kira Toussaint hebben zich bij de EK zwemmen in Glasgow geplaatst voor de halve finales op de 50 meter rugslag. Toussaint zwom in de series naar een tijd van 28,30 en plaatste zich daarmee als 8ste. De Waard kwam tot een tijd van 28,30 en vond zichzelf op de 11de plek in de uitslag.

Tessa Vermeulen werd met een tijd van 28,35 14de, maar omdat er maar twee zwemsters per land door mogen viel zij buiten de boot.

De snelste tijd in de serie was van de Britse Georgia Davis. Zij dook met een tijd van 27,21 0,02 onder het Europees record van Daniela Simulski uit 2009.

Gemengde estafetteploeg naar finale

Op de 4x200 meter gemengde estafette slaagde Nederland erin om door te stromen naar de finale. Dion Dreesens, Maarten Brzoskowski, Marjolein Delno en Robin Neumann zwommen naar een tijd van 7.37,50. Dit was goed voor de 5de tijd in de series en een plek in de finale die vanavond rond 18.30 uur wordt gezwommen.

Schouten uitgeschakeld

Tes Schouten wist zich net niet te plaatsen voor de halve finales van de 100 meter schoolslag. Schouten tikte aan na 1.08,56 en dat was de 18de tijd in totaal. Ze miste daarmee op 0,03 de halve finales. Tijdens een swim-off kreeg ze nog wel de kans om een reserveplek te bemachtigen, maar die verloor ze van de Finse Laukkanen. Bovendien werd ze later ook nog gediskwalificeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl