De fles met op het aluminiumfolie de stukjes handschoen
NOS Nieuws

Maastrichtse vindt stukjes handschoen en 'rode substantie' in frisdrank

  • Carmen Dorlo

    redacteur Online

  • Carmen Dorlo

    redacteur Online

Een vrouw uit Maastricht dronk vorige week een glas frisdrank uit een fles Finley, van Coca-Cola. Toen ze de fles terugzette in de koelkast zag ze er opeens iets in drijven: dat bleken volgens haar twee vingertopjes van een latex handschoen. En dat was niet alles. Toen ze beter keek, zag ze ook een rode, ondefinieerbare substantie op de bodem van de fles.

"Ik schrok me dood", vertelt de vrouw aan de NOS. "Ik ben meteen mijn mond gaan spoelen." Ze besloot met haar man direct naar de supermarkt te rijden waar ze twee flessen van de frisdrank met limoen en vlierbloesemsmaak gekocht hadden. "We wilden direct checken of niemand anders gevaar liep. Stel dat dit bloed bleek te zijn en het in meerdere flessen zou zitten."

De supermarkt waar de flessen werden gekocht, een Plus in Maastricht, bevestigt de rare substantie in de fles. "Het was een heel aparte kleur", zegt een medewerker. Ook de stukjes latex handschoen hebben ze gezien.

Rode substantie onder in de fles

De supermarkt nam de fles aan, maar raadde het stel aan contact op te nemen met de producent, Coca-Cola. Dat bedrijf stuurde een dag later een bezorger om de fles op te halen. De inhoud wordt momenteel geanalyseerd. "We hebben inderdaad op 26 juli een klacht ontvangen", bevestigt een woordvoerder van de frisdrankengigant. "Het is een opmerkelijke klacht. De fles kwam uit een productiecentrum uit Frankrijk."

Het Maastrichtse stel heeft nog uitgezocht of de rode substantie ook iets anders zou kunnen zijn dan bloed. "Vlierbessen zijn bijvoorbeeld rood, maar het gaat hier gewoon om de witte vlierbloesem."

Volgens de woordvoerder komen de flessen tijdens het productieproces niet in aanraking met mensen. "Het is ook onwaarschijnlijk dat er latex handschoenen worden gebruikt."

Geen aanleiding

Als uit de labresultaten blijkt dat er bloed in de fles zat, dan worden de andere flessen van hetzelfde productiemoment ook teruggevraagd.

Het onderzoek neemt inmiddels acht dagen in beslag. "Het duurde al drie dagen voordat de koerier de fles naar ons had gebracht", zegt de woordvoerder van Coca-Cola. "En wij krijgen altijd heel veel klachten, dus inmiddels weten we wel wat de grotere risico's zijn. Dit was de enige klacht die we hierover binnenkregen, dus vonden we het geen aanleiding voor een opschaling."

De fles

Dan zullen ook de camerabeelden van het productiecentrum worden opgevraagd. "Alles wordt opgenomen en zo weten we wat er dan precies is gebeurd."

De vrouw heeft contact opgenomen met een dokter. Die liet haar weten dat een bloedtest, op haar eigen bloed, niet nodig is: bloed wordt voldoende verdund in een vloeistof, zoals limonade. Een infectie, bijvoorbeeld met hepatitis, is dan nooit mogelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl