Olivia van Rooijen, Karolien Florijn, Sophie Souwer en Nicole Beukers in actie in de dubbelvier tijdens de EK roeien
NOS Sport

Dubbelvier en vier-zonder bij vrouwen naar A-finale EK roeien

Op de tweede dag van de EK roeien in Glasgow hebben nog eens twee Nederlandse boten zich geplaatst voor de A-finale. Bij de vrouwen plaatsten de dubbelvier en de vier-zonder-stuurvrouw zich via de herkansing voor de eindstrijd.

De dubbelvier, regerend wereldkampioen, was tot de herkansing veroordeeld na een tweede plaats in de series. In die herkansing gingen Olivia van Rooijen, Karolien Florijn, Sophie Souwer en Nicole Beukers overtuigend als eerste over de finish in een tijd van 6.26,22 .

De vier-zonder-stuurvrouw (Hermijntje Drenth, Willeke Vossen, Marleen Verburgh en Kirsten Wielaard) eindigde in de herkansing als tweede achter Groot-Brittannië en ook dat was goed voor een plaats in de A-finale.

0,6 seconde van de finale

Bij de mannen redde de twee-zonder-stuurman het in de halve finales net niet. Vincent Klaassens en Sander de Graaf roeiden naar de vierde plek, waar een plaats bij de eerste drie vereist was voor de A-finale. Het Nederlandse duo kwam 0,6 seconde tekort voor een finaleplaats.

Ook in de skiff was er geen succes. Bij de mannen bleef Harold Langen in de herkansing steken op de laatste plaats. Bij de vrouwen werd Amber Kraak vijfde van de zes in de herkansing.

Donderdag plaatsten zes Nederlandse boten zich al direct voor een finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl