Tamara van Vliet (l) en Kromowidjojo plaatsen zich voor de halve finales
NOS Sport

Van Vliet sneller dan Kromowidjojo, estafettevrouwen op medaillekoers

De Nederlandse estafettevrouwen liggen op medaillekoers bij de EK zwemmen in Glasgow.

In de series op de 4x100 meter vrije slag klokten Kim Busch, Kira Toussaint, Marjolein Delno en Femke Heemskerk met 3.38,30 de snelste tijd, voor Italië en Frankrijk. Vanavond om 19.01 uur mag de Nederlandse formatie, dan in een andere samenstelling onder aanvoering van Ranomi Kromowidjojo, de Europese titel gaan verdedigen.

Kromowidjojo en Van Vliet door

Kromowidjojo krijgt het vanavond druk, want op de 50 meter vrije slag heeft zij zich samen met Tamara van Vliet moeiteloos geplaatst voor de halve finales.

Van Vliet was in haar serie sneller dan regerend Europees kampioene Kromowidjojo: 24,77 om 24,82, de vierde en vijfde tijd. Sarah Sjöström, de Zweedse regerend wereldkampioene op de 50 meter vrije slag, was met 24,14 veruit de snelste.

Vanavond (vanaf 18.18 uur) komen Kromowidjojo en Van Vliet in actie in de halve finales van de 50 meter vrije slag.

Zandringa ook door

Daarna komt ook Kinge Zandringa in actie, want ook zij veroverde een plaats in de halve finales. Op de 100 meter vlinderslag klokte de EK-debutant met 59,00 de dertiende tijd.

Busch redt het niet

Kim Busch had zich op basis van haar tijd (24.93) ook geplaatst voor de halve finales op de 50 meter vrij, maar omdat er maar twee deelnemers per land naar de eindstrijd mogen, valt zij buiten de boot. Ze moet de snellere van Vliet en Kromowidjojo laten voorgaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl