NOS Nieuws

Tijger in sporttas krijgt thuis in de VS

  • U.S. Customs and Border Protection
    De tijger in de tas
  • U.S. Customs and Border Protection
    Agenten dragen de tijger naar een dierenarts
  • U.S. Customs and Border Protection De tijger wordt onderzocht
    De tijger wordt onderzocht

Een tijgerwelpje dat afgelopen april door smokkelaars in een sporttas werd achtergelaten bij de Amerikaans-Mexicaanse grens, heeft een nieuw huis. Kenobi, zoals de tijger is genoemd, zit in een dierenasiel in Wylie, Texas.

Het welpje werd ontdekt toen de grenspolitie de rivier de Rio Grande controleerde. Drie mannen die de VS illegaal wilden binnenkomen, dropten de zak en renden weer terug richting Mexico. De verbouwereerde grenspolitie vond daarna de tijgerwelp van enkele maanden oud in de sporttas.

Het dier bleek verdoofd om het transport te vergemakkelijken. "Een levende tijger krijg je anders niet zonder problemen in een tas", redeneerde een woordvoerder van de grenspolitie.

De politie denkt dat de smokkelaars het dier wilden verhandelen. Exotische dieren kunnen voor veel geld worden doorverkocht. Met enige regelmaat worden daarom aan de grens tijgers onderschept. De handel wordt bestreden onder de naam Operation Jungle Book.

Bij de grens onderschepte welpjes in 2017

In het asiel zijn ze erg blij met de tijger. De hoop is dat Kenobi vriendjes gaat worden met Kylo Ren, een witte tijger die afgelopen maart werd geboren in het asiel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl