NOS Nieuws

Wekdienst 27/7: langste maansverduistering en laatste bergrit in Tour

Goedemorgen! Vanavond is de langste maansverduistering van deze eeuw te zien en in de Tour de France is de laatste 'normale' etappe, voor de tijdrit en de rit naar de Champs-Élysées.

Na de warmste nacht ooit gemeten lopen de temperaturen vandaag weer hoog op. Vanmiddag liggen de maxima tussen 32 en 38 graden. In de middag ontstaan er wat stapelwolken. Mogelijk groeit een enkele stapelwolk uit tot een onweersbui. Morgen koelt het af en vallen er buien met mogelijk onweer.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is de laatste dag van de aidsconferentie in Amsterdam. De Amerikaanse oud-president Bill Clinton is een van de sprekers.
  • Vergeet niet om vanavond omhoog te kijken, want dan zie je iets bijzonders: een bloedmaan. En niet zomaar één, het is de langste maansverduistering van deze eeuw.
  • In de Tour de France rijdt het peloton van Lourdes naar Laruns. In de laatste bergrit passeren de renners onder meer de Aspin (eerste categorie), de Tourmalet (buitencategorie) en de Aubisque (buitencategorie). De etappe is te volgen via NPO 1, NPO Radio 1 en NOS.nl
Het profiel van etappe 19 van de Tour de France

Wat heb je gemist?

Volgens de voormalig advocaat van Donald Trump, Michael Cohen, wist de Amerikaanse president wel degelijk van de ontmoeting van zijn campagneteam met de Russen. Cohen zou hierover een verklaring willen afleggen tegenover speciaal aanklager Robert Mueller, meldt CNN.

Michael Cohen was jarenlang advocaat van Trump en knapte allerlei klussen voor hem op. Hij was bijvoorbeeld degene die porno-actrice Stormy Daniels vlak voor de verkiezingen 130.000 dollar betaalde om te zwijgen over een seksuele relatie die ze in 2006 met Trump gehad zou hebben.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Per week 4,5 miljoen bekers ijs vullen, en nóg is het niet genoeg: door de tropische hitte wordt er nu zoveel ijs verkocht, dat de ijsfabriek van Unilever alle verloven ingetrokken heeft. Er worden 4,5 miljoen bekers ijs per week gevuld. "Wat we normaal in een maand verkopen, gaat nu weg in een week", zegt Joost Houben, 'hoofd ijs' van het bedrijf.

De hitte en toenemende vraag betekent niet dat de consument nu opeens alles aanneemt. We worden steeds kritischer, en willen weten wat er in het ijs zit. "We zien een groeiende vraag naar bijvoorbeeld biologisch ijs. Maar we hebben ook een vegan-ijsje, dat is lactose- en glutenvrij."

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl