Kakhi Jordania (l)
NOS Voetbal

Zoon Jordania wil noodlijdend FC Den Bosch overnemen

FC Den Bosch heeft met Kakhi Jordania een akkoord bereikt over een overname van de club uit de eerste divisie. De Georgiër, de zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania, wordt grootaandeelhouder en wil 99,9 procent van de aandelen van de club in handen krijgen.

Het zogenoemde prioriteitsaandeel, waarin de naamgeving, de clubkleuren en de vestigingsplaats gewaarborgd zijn. wordt niet overgenomen door de jonge zakenman.

De KNVB moet de overname nog wel goedkeuren, maar daar heeft directeur Paul van der Kraan van FC Den Bosch alle vertrouwen in. "Ik verwacht dat dit traject, dat wij met groot vertrouwen tegemoet zien, enige weken gaat duren", aldus Van der Kraan.

"De bond heeft nog niet zelf met Kakhi gesproken, maar hij kijkt er naar uit om zijn plannen persoonlijk in Zeist te mogen motiveren."

De fans van FC Den Bosch

Categorie 1

FC Den Bosch verkeert al enige tijd in financiële moeilijkheden. Van alle clubs uit het betaalde voetbal is Den Bosch door de licentiecommissie van de KNVB als enige ingedeeld in categorie 1. Daarin zitten de clubs die op financieel gebied een onvoldoende scoren.

"De Nederlandse School gold bij ons thuis als het summum van hoe voetbal gespeeld hoort te worden", motiveert Jordania junior zijn keuze om in te stappen bij een Nederlandse club. "Daarom was het geen verrassing dat mijn vader acht jaar geleden bij Vitesse terechtkwam, en daarom is het geen toeval dat ik nu de aandelen van FC Den Bosch wil overnemen."

"FC Den Bosch is een interessante club met een rijke historie, een fanatieke aanhang en gevestigd in een stad met potentie die past bij mijn ambities."

Spelers van FC Den Bosch

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl