Churandy martina
NOS Sport

Estafettemannen lopen Nederlands record bij Diamond League

Bij Diamond League-wedstrijden in Londen hebben de estafettemannen op de 4x100 meter een Nederlands record gelopen.

Hensley Paulina, Churandy Martina, Taymir Burnet en Chris Garia liepen in het olympisch stadion een tijd van 38,21. Dit was goed voor de derde plaats achter Groot-Brittannië en Japan.

Het oude Nederlands record stond op 38,29 en werd in augustus 2012 tijdens de Olympische Spelen van Londen gelopen.

Na afloop stond Martina lachend voor de camera. "We zijn in goede vorm en hebben goed getraind. We komen alle vier van Curaçao en begrijpen elkaar makkelijk, dan komt het goed."

Individueel kwam Martina in actie op de 200 meter en liep daar zijn tweede tijd van het seizoen. Met 20,32 werd Martina zesde in Londen.

Ook de estafettevrouwen behaalden een podiumplaats op de 4x100 meter. Madiea Ghafoor, Jamile Samuel, Naomi Sedney en Eefje Boons liepen een tijd van 42,71 en moesten alleen Groot-Brittannië en China voor laten. Dafne Schippers deed niet mee; zij loopt later vanmiddag de 200 meter in Londen.

Lisanne de Witte werd in een sterk deelnemersveld knap vierde op de 400 meter. De 25-jarige De Witte liep een tijd van 51,08.

Voor Nadine Visser verliep het toernooi een stuk minder goed. Bij de series van de 100 meter horden struikelde ze over de eerste horde en was daarmee meteen klaar. Visser maakte in Londen haar rentree na een hamstringblessure die haar weken aan de kant hield.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl