NOS Nieuws

ANWB: helft van de caravans is te zwaar beladen

Veel mensen die met de caravan op vakantie gaan, blijken die te zwaar te beladen. Tijdens de jaarlijkse vakantiecheck van de ANWB bij de grensovergang Hazeldonk bleek meer dan de helft van de caravans te zwaar te zijn. Een aantal had zelfs honderden kilo's overgewicht.

Meer dan tachtig automobilisten lieten caravan-experts van de wegenwacht de auto met aanhanger controleren. Bij een aantal aanhangwagens bleek dat de banden dusdanig versleten waren dat ze direct moesten worden vervangen omdat het anders gevaarlijke situaties zou kunnen veroorzaken.

Politiecontrole

Ook de politie in Zuid-Limburg voerde controles uit. Dat gebeurde bij Elsloo langs de A2. Een aantal automobilisten moest spullen uit de caravan halen en in de auto leggen om door te mogen rijden.

Voor een gezin uit Tilburg begon de vakantie wat minder prettig. Hun auto mocht maximaal 750 kilo aan gewicht trekken, maar de caravan woog 1200 kilo. Uiteindelijk kon het gezin een paar uur later toch op weg naar hun vakantieadres, nadat ze een andere auto hadden geregeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl