NOS Sport

Schippers vijfde op 100 meter bij Diamond League in Monaco

Schippers vijfde bij Diamond League

Dafne Schippers is vijfde geworden bij de Diamond League-wedstrijd in Monaco. Marie-Josée Ta Lou won de wedstrijd in 10.89, Schippers zette een tijd neer van 11,12.

Met het resultaat in Monaco heeft Schippers zich gekwalificeerd voor de finales van de Diamond League in Zürich en Brussel. Met het oog op de EK in Berlijn ziet het er voor Schippers wel goed uit. Ze was in Monaco nipt sterker dan de Zwitserse Mujinga Kambundji, waarmee ze de beste Europese atlete was.

In Monaco was een ijzersterk deelnemersveld. De Ivoriaanse Ta Lou bleek overtuigend de sterkste. Landgenote Murielle Ahouré eindigde als tweede, de Jamaicaanse olympische kampioene Elaine Thompson finishte als derde.

De Utrechtse liep dit jaar nog niet onder de elf seconden, haar beste seizoenstijd noteerde ze in Eugene in de Verenigde Staten: 11,01.

Chepkoech verpulvert wereldrecord

Hoogtepunt van de avond was de 3.000 meter steeplechase voor vrouwen, waarop de Keniaanse Beatrice Chepkoech ruim acht seconden onder het wereldrecord van de Bahreinse Ruth Jebet dook.

De 27-jarige Chepkoech liep drie weken geleden in Parijs een pr van 8.59,36 en was daarmee al de snelste van het seizoen. In Monaco denderde de nummer vier van de WK naar 8.44,32, waarmee ze het record van olympisch kampioene Jebet (8.52,78 uit 2016) verpulverde.

Chepkoech verpulvert wereldrecord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl