NOS Wielrennen

Sagan genoot van relaxte dag: 'Dit was een stukje goud voor ons'

Sagan: 'Dit parcours was goud voor ons'

Peter Sagan was een blij man na de dertiende Touretappe. Niet alleen vanwege zijn overwinning, ook het vlakke parcours van de rit stemde de groenetruidrager tevreden. "Dit voelde als een stukje goud voor ons. Iedereen kon herstellen vandaag met een relaxte etappe."

Op de meet bleek Sagan voor de derde keer deze Tour de sterkste, al moest hij er hard voor werken. "Ik zat op zeshonderd meter te ver van achteren. Ik reed mezelf naar voren en bleef in het wiel van Alexander Kristoff. Ik ben erg blij dat ik ze heb geklopt."

Sagan sprint naar derde ritzege voor Kristoff en Démare

De sprint werd nog even verstoord door een uitval van Philippe Gilbert. Hij ging er in de laatste kilometer vandoor, maar kwam net tekort. "Ik moest met snelheid van achter komen. Ik heb het geprobeerd, maar het was net niet goed genoeg."

Gilbert pakte een gaatje, maar werd ingelopen door de mannen van Groupama-FDJ. "Ze bleven helaas goed samenwerken en op tweehonderd meter kwamen ze mij voorbij", aldus de Belg.

Gilbert na mislukte jump: 'Het was net niet genoeg'

Daar was Ramon Sinkeldam mede-verantwoordelijk voor, hij moest de sprinter van de ploeg, Arnaud Démare, af zien te zetten en reed met het peloton in zijn wiel naar Gilbert toe.

"In principe rijd ik daar nog niet op het maximale van mijn kunnen, maar dat moest wel om hem terug te pakken."

Die actie verstoorde de trein van Démare. "Ik denk dat ik op duizend meter al vooraan kwam en dat is eigenlijk te vroeg." Démare sprintte wel mee, maar eindigde als derde. "Echt verschrikkelijk balen", aldus Sinkeldam.

Sinkeldam: 'Dit is ongelofelijk balen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl