Hulpdiensten bij het stuwmeer

Dodental rondvaartboot Missouri loopt op tot 17, ook vermisten verdronken

Bij het ongeluk met een rondvaartboot op een meer in de Amerikaanse staat Missouri zijn zeker 17 mensen omgekomen, 9 van hen komen uit een familie. Twee andere leden van dezelfde familie hebben het ongeluk overleefd.

Duikers hebben 13 lichamen uit het wrak gehaald. De 4 opvarenden die nog werden vermist, zijn later bij een reddingsactie dood gevonden, meldt de politie.

Aan boord waren zeker 31 mensen toen het amfibische voertuig gisteren aan het begin van de avond werd overvallen door slecht weer. Er was een waarschuwing afgegeven voor zware onweersbuien met windstoten van 100 kilometer per uur. Mogelijk is de boot daardoor gekapseisd.

14 mensen zijn levend uit het water gehaald. Van de 7 opvarenden die naar het ziekenhuis zijn gebracht, liggen er 2 in kritieke toestand, melden lokale media. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekendgemaakt, al is wel duidelijk dat er ook kinderen onder de doden zijn.

Andere boot haalde de kust wel

Volgens de autoriteiten waren er genoeg reddingsvesten aan boord, maar wordt nog uitgezocht of iedereen die ook droeg.

Vlak voordat de boot kapseisde was er nog een andere amfibische rondvaartboot op het stuwmeer Table Rock Lake, in de buurt van de stad Branson. Die wist de kust te bereiken voor het weer omsloeg.

President Trump heeft via Twitter zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de slachtoffers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl