AC Milan voor de finale van de Italiaanse bekerfinale
NOS Voetbal

Sporttribunaal heft Europese schorsing Milan op

AC Milan mag dit seizoen toch uitkomen in de Europa League. Het internationaal gerechtshof voor sportrechtspraak CAS heeft de straf van twee jaar uitsluiting van Europees voetbal, die in eerste instantie was opgelegd door de financiële controlecommissie van de UEFA, teruggedraaid. Het CAS heeft de UEFA opgedragen een 'passender strafmaat' te bedenken.

Milan werd door de Europese voetbalfederatie UEFA uitgesloten wegens overtreding van de regels van Financial Fair Play. Het CAS oordeelde dat de Milanezen hun boekhouding inmiddels beter op orde hebben.

Chinese overname

Milan kwam vorig jaar in Chinese handen. Een consortium onder leiding van zakenman Li Yonghong nam de club voor 740 miljoen euro over van Silvio Berlusconi. Inmiddels is de club in Amerikaanse handen, omdat Li niet aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen.

De Chinezen pakten vorige zomer flink uit en investeerden voor bijna 200 miljoen euro in nieuwe spelers. Aan de andere kant van de balans stonden slechts enkele tientallen miljoen euro's aan inkomsten.

Tranen in Florence

Door de beslissing van het CAS is Fiorentina het kind van de rekening. Omdat Milan, dat zesde werd in de competitie, aanvankelijk werd uitgesloten van Europees voetbal viel het Europa League-ticket toe aan Fiorentina. Ook dat wordt nu teruggedraaid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl